Задържан е рецидивист, прострелял полицейски служител, съобщиха от МВР. До залавянето му се стигнало след предприети действия на служител на столичното Второ РУ.

Арестуваният е криминално проявен и вече осъждан мъж.

На 8 юни, около 23:30 часа, полицаят и негов колега били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на обяснил пред униформените, че съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

В хода на стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от униформените.

banner

Колегата му действал бързо и успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ. Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане.

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болница.

Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан. В периода от 1977 до 2021 година има четири присъди – за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи. При процесуално-следствените действия са иззети използваното от рецидивиста оръжие – пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа.

Мъжът е в ареста за 72 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space