Общо 91 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 140 сигнала за произшествия.

Жена на 77 години е пострадала при пожар в апартамент в Пловдив.

С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които три в жилищни сгради, един в промишлени сгради, три в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства и други

Без нанесени материални щети са възникнали 71 пожара, от които 41 в сухи треви, горска постеля и храсти, 26 в отпадъци и четири други.

banner

Извършени са 40 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства, 36 техническа помощ, както и една за оказване помощ на пострадали граждани за транспортиране до лечебно заведение.

Регистрирани са и девет лъжливи повиквания.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space