Общо 86 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 132 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

С преки материални щети са възникнали 16 пожара, от които пет в жилищни сгради, три в транспортни средства, три в съоръжения на открито и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 70 пожара, от които 27 в сухи треви, горска постеля и храсти, 39 в отпадъци и други.

Извършени са 38 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи в транспортни средства, две при битови или промишлени инциденти (паднали дървета, камъни и предмети – 2 бр.), 30 техническа помощ, една при оказване помощ на пострадали граждани (над повърхността на водни басейни-1бр.).

banner

Регистрирани са и осем лъжливи повиквания.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space