Митническите служители установиха опит за нелегален превоз на 43 000 къса (2150 кутии) с български акцизен бандерол в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 4 юни митничарите проверили пътнически микробус, който пътува за Германия и пренася акцизни стоки в рамките на допустимите от закона количества. При извършената щателна проверка в митническия терминал се оказало, че в багажника на микробуса са поставени три туристически сака с общо 43 000 къса (2150 кутии) цигари с валиден български акцизен бандерол. За установеното нарушение на водача е съставен акт, като акцизните стоки са задържани.

Установеното количество акцизни стоки е в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите, уточниха от агенцията.

От началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат при 21 случая са задържани общо 76 796 кутии или 1 535 720 къса контрабандни цигари, показва справка на БТА в сайта на митническата агенция.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space