Потушени са 43 пожара за последното денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, на сайта си. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин. Пострадали са мъж на 59 години и дете на 13 години.

Пожарникарите са реагирали на 89 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които: пет в жилищни сгради, два в промишлени сгради и четири в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 30 пожара, от които: 10 в сухи треви, горска постеля и храсти и 18 в отпадъци. Извършени са 45 спасителни дейности и помощни операции, от които: осем при катастрофи в транспортни средства, един при промишлени аварии.

Има едно лъжливо повикване за последното денонощие.

banner

Вчера в 18:46 часа е получен сигнал за пожар в апартамент в София. Произшествието е ликвидирано с четири пожарни автомобила. При него са пострадали мъж на 59 години и дете на 13 години, които са вдишали газ, дим или токсични пари. Мъжът е транспортиран от екип на Спешна помощ до болница „Пирогов“, а детето до Военномедицинска болница.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space