Полицай стреля и рани младеж в Плевен в сряда вечерта. В Районната прокуратура е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ.

Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева, предава Блиц.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, добави прокурор Илиева. При огледа са намерени и иззети две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител.

Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

banner

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница, допълни прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен.

Инцидентът е станал в района на бул. „Христо Ботев“ в близост до Медицинския университет, каза още прокурор Илиева.

До момента няма информация по случая от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space