Новите бързи автомобили на Пътна полиция са с мощност 375 к.с. и ще бъдат използвани за да бъдат настигани нарушители по магистралите. Това обясни инспектор Богдан Цветков по bTV. Високоскоростните БМВ-та са общо 35 и са вече връчени на дирекциите в страната, на чиято територия има първокласни пътища и автомагистрали, обясни той.

Инспектор Цветков каза също, че е възможно в бъдеще да има нова обществена поръчка за такива автомобили. Полицаите са напълно подготвени да ги управляват, увери той.

Новите жълти ленти по колите са вече официалния вид на колите на Пътна полиция. Колите са снабдени и с ПОС терминал, който ще помага при проверка на служителите.

При въвеждане на данните на спрения автомобил и на водача в устройството ще се вижда дали има неплатени глоби. Всеки ще може да ги плати на място с банкова карта, обясниха от Пътна полиция.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space