След като в сряда кола блъсна бус на магистрала „Тракия“ и бяга от произшествието – полицията започна пълна проверка по случая. Потърпевшият Иван Капсъзов разказа, че във вторник около 05:15 сутринта кола удря буса му на входа на тунела „Траянови врата”. Въпреки опитите да спре другата кола, шофьор ѝ необезпокоявано бяга от катастрофата.

След това потърпевшият подава сигнала до 112 и кара след извършителя около 50 километра, но патрулка така и не се отзовава да го спре, въпреки че са получили и регистрационния номер и цвета на колата.

Водачът, причинил пътния инцидент и напуснал местопроизшествието, е открит във Видин и призован в Областната дирекция на МВР. „Сигналът е подаден на тел. 112 за ПТП на 54 км на автомагистралата. Той е предаден веднага на полицейски екип, който се е намирал на „Тракия”. Патрулът се е насочил в посока София и е извършил обход на маршрута до границата със СДВР – тоест до 10 км на магистралата. След като нее установен такъв автомобил е подадена докладна записка”. Това обясни в ефира на „Здравей, България” главен инспектор Владислав Павликянов, началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-София.

Той обясни, че и двамата водачи са били извикани в Областната дирекция на МВР още в сряда. „Установили сме кой е виновният шофьор и на същия е санкциониран с акт за административно нарушение. Затова, че е напуснал мястото на ПТП-то, глобата е между 50 и 200 лева и ще му бъде отнета книжката за срок от 1 до 6 месеца”, поясни главен инспектор Павликянов.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space