Фадрома събори две огради на къщи и премаза паркирал в близост бус в Момин проход. За щастие пострадали няма, предава bTV.

Собственикът на премазания бус Ивайло Стайков твърди, че всичко се е случило около 19:30 ч.

„Работниците от обекта са турци. Не разбират български. Не можахме да се разберем, докато не пристигна преводач. Обяснението беше, че хидравликата и спирачките на фадромата са отказали. В последствие обаче се оказа, че може би не е точно така“, обясни той.

Няколко часа са отнели за изваждането на машината.

banner

„Органите на реда контролираха всичко. Работниците я извадиха за около час и половина“, обясни още собственикът на буса.

По думите му до този момент никой от фирмата изпълнител не се е свързал с него с обещанието, че ще получи някаква компенсация за нанесените щети.

Потърпевшият Ивайло Стайков обясни, че улицата е доста оживена. Преминават възрастни хора, както и малки деца.

„Нямахме ток до 2:00 ч. през нощта. Стълбът е отклонил фадромата, за да падне в самия двор. Гумата на машината беше върху вратата на буса. В къщата, в която е паднала, не живеят хора“, разказа още Ивайло Стайков.

„Бусът ми има само гражданска отговорност, по която няма да ми изплатят почти нищо. Каско няма. Всички, които бяхме засегнати, ни викнаха в полицията. Бяхме разпитани, подписахме документите за разпита. Какво ще се случи – не се знае“, каза още той.

Мъжът заяви, че най-вероятно ще потърси помощ от адвокат, за да открие представител на фирмата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space