Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Л.П., на 48 г., за това, че на 31.05.2024 г. в с.Белозем, обл.Пловдив, е запалил недвижимо имущество със значителна стойност – къща – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 31.05.2024 г. около 22 ч. в РУ-Раковски бил получен сигнал за горяща къща, находяща се в с.Белозем, обл.Пловдив. При пристигане на място полицейските служители установили, че пред дома се намирали собственичката на дома и нейни съседи. Те обяснили, че пожарът тръгнал от покрива на сградата. Огънят бил угасен от пристигналите екипи от Противопожарната служба в гр. Раковски. При извършения оглед били открити остатъци от стъклени бутилки с парцал, напоен в запалителна течност, или т.нар. „коктейл Молотов“.
По досъдебното производство е установено, че по-рано през деня Л. П. отправил спрямо собственичката на къщата закани и заплахи, че ще й запали имота. Те живеели наблизо и имали битов спор. В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от Л. П. От него били иззети дрехи и предмети, съотносими към извършеното деяние. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space