Над 27 хиляди „маркови“ стоки, по-голямата част от които брандирани с лога на спортни марки, свързани с европейското първенство по футбол в Германия, задържаха на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“. Става дума за тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни отбори, които ще участват в първенството. Стоката е част от задържаните общо 27 033 текстилни изделия, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, става ясно от съобщението.

Камионът пристига на пункта на 30 май. Според документите, представени от водача, който е сръбски гражданин, в тежкотоварния автомобил се превозва групажна стока от Турция през България за Германия. Камионът е селектиран за митническа проверка по метода „анализ на риска“. Митничарите установяват 164 колета, съдържащи 26 755 текстилни изделия, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни отбори от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти. В колетите са открити още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, допълват от Агенция „Митници“.

На 17 май на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха задържани близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space