Потушени са 41 пожара за последното денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 16 пожара, от които: девет в жилищни сгради един в спомагателни, временни или паянтови постройки и четири в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 25 пожара, от които: девет в сухи треви, горска постеля и храсти и 14 в отпадъци.

Извършени са 73 спасителни дейности и помощни операции, от които: четири при катастрофи в транспортни средства, 66 техническа помощ и три за оказване помощ на пострадали граждани. Лъжливите повиквания са три. При пожарите е пострадала една жена.

На 3 юни в 12:12 часа в пожарната в Добрич е получено съобщение за пожар в къща в село Кочмар. При пожара е пострадала 90-годишна жена, която е с изгаряния по ръцете, лицето и косата. Откарана е от екип на Спешна помощ. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пострадалата е ползвала туристическа газова бутилка, която е била поставена близо до маса, на която се запалва мушамата.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space