Митничари задържаха фалшиви футболни екипи на отбори, които ще мерят сили в Европейското първенство по футбол, което започва след дни. Междувременно от „Гранична полиция” отчитат ръст на опитите за контрабанда на фалшиви стоки.

„Когато има големи спортни мероприятия, се засилва преноса на стоки, които нарушават правата на интелектуална собственост. Те имитират емблемите на клубни и национални футболни отбори”, коментира в ефира на „Здравей, България” началникът на МП „Капитан Андреево” Георги Господинов.

Той обясни, че преди няколко дни на ГКПП „Капитан Андреево” е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Турция към Западна Европа. „Стоката беше декларирана като текстил, но след щателна проверка, беше установено, че малко над 27 хиляди артикула имитират екипи на национални и клубни отбори”, разказа Господинов.

„Когато се укриват текстилни изделия и носят лого на търговски марки, обикновено се опаковат в големи чували и кашони, като само в средната част се съдържат тези, които нарушават интелектуалната собственост”, каза още той.

banner

По думи на Господинов след като се получи становище от притежателят на търговската марка, стоката следва да бъде унищожена. „При парфюмите и текстила, има допир до човешката кожа и фалшификатите могат да причинят сериозни кожни проблеми”, заяви началникът на МП „Капитан Андреево”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space