Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 20 години лишаване от свобода за Йордан Таков, осъден от Окръжен съд – Пловдив за извършване на двойно убийство.
В Апелативен съд – Пловдив делото е образувано по жалби на подсъдимия и частните обвинители, които са останали недоволни от наложеното наказание.
Й. Т. е признат за виновен в това, че на 26.11.2019 г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил с пистолет Васил Боте и Христо Ботев – баща и син. Подсъдимият е осъден да заплати общо близо 500 000 лева на близките на пострадалите за претърпени неимуществени и имуществени вреди.
В жалбите на двамата адвокати на подсъдимия се настоява Й. Т. да бъде оправдан, тъй като твърдят, че е извършил престъплението при превишаване пределите на неизбежната обрана, защото е бил нападнат от двамата баща и син В. Б и Х. Б., което апелативният съд отхвърля като неоснователно с оглед на събраните по делото доказателства.
Апелативният съд приема, че въз основа на изяснената и приета фактическа обстановка по делото, подсъдимият Й. Т. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 116 ал.1 т.4 вр. чл. 115 от НК.
Решението на Апелативен съд – Пловдив подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space