Потушени са 39 пожара за последното денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Данните са към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 74 пожара. Един човек е пострадал.

С преки материални щети са възникнали 10 пожара, от които: два в жилищни сгради, един в промишлени сгради, четири в транспортни средства и един в селското стопанство. Без нанесени материални щети са възникнали 29 пожара, от които: 10 в сухи треви, горска постеля и храсти и 17 в отпадъци.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които: четири при катастрофи в транспортни средства и 26 техническа помощ. Лъжливите повиквания са три.

На 2 май в 13:45 часа в пожарната в Хасково е получен сигнал за пожар в землището на село Лозен. Произшествието е ликвидирано с два пожарни автомобила. Пострадал е 23-годишен мъж, който е вдишал газ, дим или токсични пари.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space