Общо 4517 нарушения на Закона за движение по пътищата са документирани в Пловдив и областта за времето от 26 до 30 май. В обхвата на контролната дейност, осъществена от екипи на сектор „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления, са влезли 9909 моторни превозни средства и 8277 водачи и пътници. Наложените административни санкции с акт са 504, а глобите с фиш – 3991. Сред резултатите от специализираната операция прави впечатление завишеният брой нарушения на скоростните режими – 2582, регистрирани при работа с максимална натовареност на стационарните и мобилните камери.

Допълнителна справка, която обхваща периода 24-30 май, показва, че в подразделенията на дирекцията са образувани 20 бързи производства срещу шофьори, употребили наркотични вещества или алкохол над 1,2 промила. В 10 от случаите са иззети автомобилите, собственост на заловените извършители.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space