Потушени са общо 37 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на МВР на сайта си. При пожарите няма загинали и пострадали. Пожарникарите са реагирали на 62 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които седем – в жилищни сгради и осем – в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 19 пожара, от които три – в сухи треви, горска постеля и храсти и 14 – в отпадъци. Извършени са 22 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са три лъжливи повиквания.

Вчера в 19:50 ч. в оперативния център на противопожарната служба в Пловдив е получено съобщение за задимяване в стая на 11-ти етаж на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ в града. Произшествието е ликвидирано с два пожарни автомобила. Осем пациенти от две стаи на 11 -ия етаж на болницата са били евакуирани.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space