Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд полицейския служител, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Случаят е от 16 април.

Припомняме, че полицаят предизвика катастрофа на оживен булевард. Дрегерът отчете 1,84 промила алкохол в издишания въздух. Кръвната проба показа 2,31 промила в кръвта. Служителят на реда беше задържан.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е служител на Районно управление – Велико Търново. След края на работното си време посетил заведение, където употребил алкохол. На кръстовището на ул. „Елин Пелин“ и бул. „България“ се блъснал в лек автомобил, който бил спрял на кръстовището, за да изчака червен сигнал на светофар.

Свидетелството за управление на МПС на обвиняемия е иззето. Лекият автомобил е оценен и приобщен по делото. ½ идеални части от него се отнемат в полза на държавата, тъй като автомобила, с който е извършено деянието е съпружеска имуществена собственост.

banner

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение подписка. Предстои насрочване на дата за разглеждане на делото от съда.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space