На 25 и 26 май 2024 г., при митнически проверки на моторни-превозни средства в района на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Русе“ са установени четири опита за незаконен пренос на 293 860 къса цигари с български акцизен бандерол.

Най-голямото количество цигари – 245 000 къса (12 260 кутии) митническите инспектори откриват в кашони с популярен вид бисквити, превозвани от товарен автомобил с направление от България за Белгия и Холандия. На 26 май 2024 г., в района на Дунав мост 2 Видин – Калафат митническите служители спират за проверка превозното средство, пътуващо с групажна стока. Автомобилът е съпроводен до митническия терминал за сканиране с мобилна рентгенова система. При анализа на изображението митническите инспектори установяват нетипични плътности и, след разтоварване на две палета с бисквити, откриват недекларираните акцизни стоки – цигари с български акцизен бандерол. Водачът на автомобила заявява, че цигарите не са негови, а са натоварени в склад на спедиция. В хода на проверката митническите служители установяват, че бисквитите са с изтекъл срок на годност и в недобър търговски вид, поради което може да се предположи, че са превозвани не като реална доставка, а само за камуфлаж на цигарите.
Тютюневите изделия са задържани, като предстои установяване на изпращача на пратката с цел съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Отново в района на Дунав мост 2, на 25 май 2024 г. митническите служители откриват 28 760 къса (1 438 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити в палетата с боза и безалкохолни напитки на товарен автомобил. Тютюневите изделия са разкрити след сканиране с мобилна рентгенова система на товарната композиция, пътуваща от България за Германия. Водачът заявява, че сам е закупил цигарите от магазин и ги е поставил в автомобила. Недекларираните стоки са задържани и за случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

През почивните дни, при други две проверки на превозни средства в района на Дунав мост – Русе, митническите инспектори установяват опити да пренос съответно на 13 000 къса (650 кутии) и 6 900 къса (345 кутии) цигари с български акцизен бандерол без необходимите документи по Закона за акцизите и данъчните складове. За нарушенията на водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space