Потушени са общо 44 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР, на сайта си. При пожарите е загинал един човек, а друг е пострадал.

Пожарникарите са реагирали на 82 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, а без нанесени материални щети – 27. Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които четири – при катастрофи в транспортни средства. Регистрирани са четири и лъжливи повиквания.

Вчера в 12:09 ч. в оперативния център при РДПБЗН – Пловдив е получен сигнал за пожар в къща в землището на с. Първенец, община Родопи. Произшествието е ликвидирано с два пожарни автомобила от 02 РСПБЗН – Пловдив. При пожара е загинал мъж на 46 г., вдишал газ, дим и токсични пари.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space