Бум на кражбите на коли

Зачестяват кражбите на автомобили в столицата. Жител на квартал "Свобода" публикува в социалните мрежи снимка на разбитото стъкло на автомобила си. Споделя, че този тип посегателства в квартала зачестяват и предупреждава съгражданите си да бъдат по-бдителни.

Паркирах автомобила си на паркинг вечерта, където се намира и приемната на местния квартален. Сутринта видях, че автомобилът е разбит, от полицията дойдоха и направиха един бърз оглед, след което извикахме застрахователя, обясни пред БНТ Владимир Тимев.

Задното стъкло и всички жабки бяха изпочупени - отваряни са зверски, допълни мъжът.

Според него, подобни кражби зачестяват. Смята, че най-вероятно става въпрос за наркомани, които разбиват колите, заради "зверския", по думите му, начин на разбиване. Автомобилът на Владимир има каско, но за хората, които нямат, подобна ситуация би била още по-неприятна.

В същото време, от Второ районно управление не отчитат увеличение в случаите на разбити автомобили, но това може да се дължи на факта, че не всички потърпевши сигнализират полицията.

Органите на реда призовават потърпевшите при такива ситуации да подават сигнал към 112 или в най-близкото полицейско управление.

 

Banner 468 x 60 px