Пловдивски криминалисти иззеха около 500 грама високорискови вещества  при специализирани действия миналата седмица.

В отговор на активните мерки за предотвратяване на престъпления по линия „наркотици“ служители от отдел „Криминална полиция“ са реализирали две последователни спецакции заедно с колегите си от сектор „Специални тактически действия“.

В единия от случаите, при претърсвания на адреса на пловдивчанин и ползван от него автомобил,  са намерени около 300 грама марихуана, 50 грама кокаин и 100 грама амфетамин. Допълнително са иззети електронна везна, мобилни телефони и други веществени доказателства за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, а като съпричастен към незаконната дейност бил задържан и друг мъж. Работата по документиране на досъдебното производство продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

При втората операция са били заловени трима участници в сделка с марихуана, а общото й конфискувано количество е около 47 грама. В рамките на образуваното досъдебно производство те са били задържани за срок до 24 часа, единият е привлечен в качеството на обвиняем от наблюдаващия делото окръжен прокурор.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space