Днес, 27 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Г.М., на 58 г., за това, че на 26.05.2024 г., в гр. Пловдив, на Голямоконарско шосе, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ. Престъплението е квалифицирано по чл. 325 ал.3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
По досъдебното производство е установено, че причината за инцидента е препречване на пътя от лек автомобил, марка БМВ, на движещия се в същата посока товарен автомобил – бус, марка „Рено“, управляван от 20-годишен мъж. Поради тази причина е възникнало леко пътнотранспортно произшествие с имуществени вреди, които не са на значителна стойност. Г.М. е принудил другия водач да спре, извадил го от шофьорското място в кабината на буса, повалил го на земята, като го блъснал на пътното платно, вследствие на което му е причинил телесни увреждания. Преди да извърши тези действия Г.М. се опитал да извади законно притежаван пистолет, но изтървал оръжието на земята.
По делото са разпитани свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи вида на телесната повреда на пострадалия водач, след което наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са доказателства и за други извършени от Г.М. деяния, свързани с инцидента, за които да бъде привлечен към наказателна отговорност.
Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. Действията по разследването продължават.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space