По бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден М.И., на 50 г. Той е признат за виновен за това, че на 17.05.2024 г. и на 18.05.2024 г., в с. Старо Железаре, обл. Пловдив, в условията на продължавано престъпление и в условията на домашно насилие, е причинил леки телесни повреди на 73-годишна жена – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 5а вр. чл.130 ал.1 вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.
М.И. и пострадалата жена живеели на семейни начала. Между тях често възниквали скандали. Установено е, че на горепосочените дати, на два пъти, М.И. упражнил насилие спрямо жената като й нанесъл побой и по този начин й причинил две леки телесни повреди – травми по главата и лицето, както и кръвонасядания, които довели до разстройство на здравето. На 18 май 2024 г. жената е успяла да напусне дома им в с. Старо Железаре, като е отишла при свои близки в съседно село и е бил подаден сигнал в полицията.
Районен съд-Пловдив е наложил на М.И. наказание от 1 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. Той е признал вината си. Наказанието е наложено четири дни след извършване на деянието и по споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив
Определението на съда е окончателно и е влязло в сила.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space