Мъж оцеля по чудо в тежка катастрофа в столицата. Ето какъв коментар направи пътният експерт Диана Русинова:
“Смъртоносната рибена опашка” или как общинското безхаберие погубва нашите животи.
Сега може би ще си помислите, че ще ви говоря за това че “рибата се вмирисва откъм главата”, но всъщност ще Ви разкажа как един несменен елемент на ограничителна система за пътища (мантинела) едва не отне човешки живот тази сутрин на бул. “Ботевградско шосе” в гр. София.
Около 10 ч. тази сутрин на водач на лек автомобил му призляло. Човекът на възраст около 70 г. изгубил контрол на управлявания от него лек автомобил. Забил се в крайпътното ОСП (мантинела). Вместо обаче това средство за обезопасяване на пътища да му помогне, едва не го е убило. Защо ли? Защото крайния елемент тип “рибена опашка” е отречен отдавна и вместо да рисуваме незаконни “реорганизации” и да се грижим САМО за велосипедистите в този град можеше да се помисли и за по-приоритетни неща, като това да подменим опасните елементи от пътната среда.
Нищо не може да оправдае некадърността и безхаберието!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space