Общо 42 пожара са потушени в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 75 сигнала за произшествия. При пожарите са пострадали четерима граждани.

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: шест в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства и два в съоръжения на открито.
Без нанесени материални щети са възникнали 28 пожара, от които: седем в сухи треви, горска постеля и храсти,17 в отпадъци и четири други.

Извършени са 33 спасителни дейности и помощни операции – две при катастрофи в транспортни средства, три при битови или промишлени инциденти и 28 за оказване на техническа помощ.

Tри жени и един мъж бяха откарани в болница след пожара в Западната промишлена зона на Варна вчера. Сигналът за инцидента е подаден около 13:00 часа на 25 май. Пожарът е избухнал в склад на Крайезерния път във Варна, заради силния вятър огънят е отишъл и към съседен магазин, от който пожарникарите са спасили трите жени.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space