Заради отсъстващ съдебен заседател отложиха делото срещу двамата полицейски служители, ескортирали автомобила на Димитър Любенов, който през септември 2022 година предизвика тежка катастрофа със загинал французин на столичното Околовръстно шосе.

Самият Любенов дойде в съдебната зала, но в качеството на свидетел.

Той за първи път коментира случилото се на околовръстното шосе, когато загина френски гражданин, а неговата съпруга беше тежко ранена. Каза, че съжалява за случилото се. Нарече го нелеп инцидент, но отказа да отговаря на въпроси, свързани с нивото на алкохол и наркотици в кръвта му, заради което той има повдигнато обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Любенов се яви като свидетел, защото именно по негови показания още в началото на разследването се стигна до двамата полицейски служители – Любка Гечева и Георги Малински, които по твърденията на Любенов, след като го спират за проверка и установяват, че е с алкохол в кръвта, вместо да го задържат, срещу 200 лева се съгласяват да го ескортират до Околовръстното шосе. Малко след това става и тежкият инцидент.

banner

Днес Любка Гечева и Георги Малински запазиха мълчание, а самият Любенов отказа да каже дал ли е 200 лева и изобщо как се е развила тази ситуация. Какво се е случило точно на пътя, ще стане ясно на следващото заседание. То е на 25 юни, а отсъстващият днес съдебен заседател ще трябва да докаже защо е отсъствал и има ли уважителни причини, тъй като за неговата невъзможност да се яви стана ясно буквално пет минути преди заседанието.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space