Пловдивският окръжен съд призна подсъдимите по НОХД№2141/2023 г. А. Г., В. К. и С. П. за виновни в извършване на измами и изнудвания, реализирани в с. Белозем, гр. Асеновград и гр.Пловдив, като им наложи наказания, както следва:

На подсъдимата А. Г. за извършени измами и изнудване се налага едно общо най-тежко наказание в размер на 12 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, глоба в размер на 7000 лева и конфискация на ½ от имуществото й, включващо лек автомобил.
На подсъдимата В. К. за извършени измама и изнудване се налага едно общо най-тежко наказание в размер на 11 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, глоба в размер на 6000 лева и конфискация на ½ от имуществото й, включващо лек автомобил и недвижим имот.
На подсъдимия С. П. за извършени измама и изнудване се налага едно общо най-тежко наказание в размер на 7 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 5000 лева.
Със същата присъда подсъдимите А. Г. и В. К. са осъдени да заплатят солидарно на гражданския ищец К. А. сумата от 3757 лева, представляваща обезщетение за причинени му с престъплението чл.210, ал.1, т.2 вр. чл.209, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК имуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на престъплението – 12.01.2023 г. до окончателното й изплащане.
Окръжен съд – Пловдив осъжда тримата подсъдими А. Г., В. К. и С. П. да заплатят на частния обвинител С.М. направените от него разноски по делото в размер на 2000 лева или всеки от тях по 666,67 лева.
В тежест на тримата подсъдими са възложени и направените в хода на делото разноски.
Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space