Младеж с малък шофьорски стаж застана пред Окръжния съд в Пловдив заради причинена смърт на пешеходна пътека. При злополуката загина заместник – директорка на пловдивско училище. Досъдебното производство продължи година и половина, и чак днес беше даден ход на процеса. Делото ще се гледа по съкратена процедура, а близките на жертвата настояват за справедливост.

На 19 години, зад волана на автомобил, с разрешително за шофиране само от три месеца Веселин Тачев допуска злощастен пътен инцидент. На пешеходна пътека в близост до мост над река Марица блъска заместник – директорката на училище „Симеон Велики“ Милена Петрова. И за две семейства 2023 година започва по най – ужасяващ начин.

Това е кръстовището , където на 12 януари в осем сутринта е станала злополуката. Трафикът е интензивен, мястото е много натоварено и изисква повече внимание от страна на всички шофьори.

В много тежко състояние 52-годишната жена е откарана в болница. Въпреки усилията на медиците и кръводарителската акция, в която се включват много хора, Милена Петрова губи битката за живота си. Синът и казва, че нито шофьорът , нито някой от семейството му се е свързал с него за съдействие и подкрепа.

banner

„Когато майка ми беше ударена, не беше показано никакво човешко отношение, смисъл никой не ме е потърсил, никой не се поинтересува в болницата майка ми какво изобщо се случва с нея, какво е състоянието й нито след установяването на смъртта й, по никакъв начин“, сподели Георги Петров – син на Милена Петрова.

Днес на разпоредителното заседание Веселин Тачев дойде в съда с родителите си. Застана пред съдебния състав мълчалив. Защитата му призна всички факти и обстоятелства, събрани по делото, и поиска то да се гледа по съкратената процедура. Съдът обаче не даде ход, а върна обвинителния акт заради грешка в изписването на личните данни.

„Надявам се на някаква справедливост, защото трябва да има последствия за отнемането на човешки животи“, каза Георги Петров.

Близо година и половина продължи досъдебното производство за катастрофата. През това време Веселин Тачев беше на свобода с мярка подписка. Следващото съдебно заседание е в края на юни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space