Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства.

Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в София и Ихтиман. Тримата са изготвили фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства.

В хода на оперативно-издирвателните дейности и в процеса на разследването от ГДБОП са установили, че трима служители на телекомуникационен оператор са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговско дружество и негови клиенти. Това са били договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумение и приложенията към тях.

До момента е установено, че в продължение на две години тримата служители са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е подигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и автомобили, използвани от тримата мъже, както и при извършени лични обиски, са иззети големи количества различни смарт устройства – мобилни телефони, таблети, лаптопи и слушали.

banner

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Разследването по случая продължава.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space