При проверки на четири превозни средства, влизащи в страната от Турция през КГПП – Капитан Андреево, са иззети общо 131 140 къса (6557 кутии) контрабандни цигари. Акцизните стоки са установени в рамките на съвместните действия на екипи от ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите срещу контрабандата.

В един от случаите, по метода „анализ на риска“, за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, бил селектиран товарен автомобил с българска регистрация, чийто водач – турски гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа. Физическата проверка била извършена заради констатирани необичайни плътности в превозвания товар. Открити са 6 кашона с 76 400 къса (3820 кутии) цигари от различни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари и два специално изградени тайника са установени при инспекция на лек автомобил с румънска регистрация. Водачът – гражданин на северната ни съседка и неговата спътница, които пътували от Турция за Румъния, заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране. В хода на контролните действия бил премахнат мокета в багажното отделение и открит празен тайник. Последвала проверка на превозното средство с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности на тавана, в който е открит друг тайник с укрити в него 24 940 къса (1247 кутии) цигари.

Общо 29 800 къса (1490 кутии) цигари са открити при други две проверки. 530 кутии били скрити в резервната гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция през България за Франция. Другите 18 400 къса (920 кутии) цигари са намерени на четири различни места в лек автомобил – във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в резервната гума и в задната броня. Колата с българска регистрация управлявал български гражданин, пътуващ от Турция за България.

banner

На водачите на превозните средства са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат превозени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. За установените специално изградени тайници на шофьора на автомобила са съставени и актове за административно нарушение.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space