Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си.
Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната присъда и която непрекъснато през нощта е била в контакт по телефона с него разказа, излизайки от следствения отдел преди отвеждането на бившия полицай към затвора, че около 4:30 ч. сутринта след последния им разговор бившият полицай е направил опит да се обеси. Този опит е бил неуспешен.

„Той известно време е лежал на пода у дома си, докато се освести, и това го е приел като знак на съдбата, че не трябва да приключва със себе си, а трябва да се предаде доброволно“, обясни тя, предава БНР.

Вечерта и през цялата нощ домът на Караджов беше обсаден от полицаи, жандармеристи и барети от Отряда за тероризма от столицата, заради предупрежденията му, че има оръжие и взривни вещества. Очевидно е блъфирал, подчерта адвокат Тошкова, която каза, че в крайна сметка е станало ясно, че бившият полицай е разполагал с туба бензин.

Припомням, че малко преди 6 часа Караджов е склонил да бъде изведен без съпротива. Той вече е в Пловдивския затвор, както казахме, където ще излежава доживотната си присъда за убийството на родителите му преди осем години.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space