Потушени са 34 пожара в страната за изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 71 сигнала за произшествия.

Един човек е пострадал при взрив в апартамент в Хасково. На 14 май в 05:42 ч. в ОЦ при PДПБЗН – Хасково е получен сигнал за взрив в апартамент в сграда на ул. „Видин“. При пожара е ранен мъж на 45 години, който е с термично изгаряне по цялото тяло – около 40%. Прегледан е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ-Хасково и транспортиран в клиника по изгаряния УМБАЛ – „Св. Георги“ – Пловдив. Причина за инцидента е в процес на установяване.

С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които: 10 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и два в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 14 пожара, от които: четири в сухи треви, горска постеля и храсти и осем в отпадъци.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са три.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space