Нерегламентираната стока е иззета в рамките на съвместна операция за противодействие на контрабандата, която се осъществява от екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП

Контролът на влекач с турска регистрация е извършен на 9 май т.г. на ГКПП Капитан Андреево. Водачът – турски гражданин, представил документи за превозваната стока от Турция за Западна Европа. Превозното средство било селектирано за проверка, в хода на която сред декларираната стока екипите открили 28 кашона с 99 000 опаковки за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки. Стоката е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая са уведомени притежателите на марките.

Нерегламентираният товар е иззет в рамките на съвместна операция за противодействие на контрабандата, която се осъществява от екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП.

Предлагането на тютюн за наргиле във фалшиви опаковки не само ощетява търговската марка, подвежда купувачите, но и потенциално крие рискове за потребителите. Наред с това фалшифицирането на акцизни продукти, за какъвто е класифициран тютюнът за наргиле в България и в повечето държави от Западна Европа, предполага организирането на нелегални манифактурни производства и нелегални търговски вериги, които нанасят значителни щети на икономиките и бюджетите заради невнесени акцизни и други данъци.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space