Двама 18-годишни нарушители на пътя са били задържани вчера в полицията.

Около 11 ч., на ул. „Братя Бъкстон“ в Пловдив, единият от тях бил забелязан от автопатрул на Първо РУ да потегля и спира рязко с приплъзване на гумите с лек автомобил „Фолксваген“. След незабавната намеса на униформените рисковите маневри на колата са преустановени, без да има пострадали участници в движението. Младежът е отведен за едно денонощие в полицейския арест, а срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява при управление на МПС – чл. 325, ал. 3 от НК.

Два часа по-рано негов връстник направил неуспешен опит да избегне полицейска проверка. Седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ без да притежава свидетелство за правоуправление, той отказал да се подчини на подадения сигнал със стоп палка от служителите на реда в Брезово.

Наложило се колата да бъде последвана от полицаите и след спирането й в село Чоба неправоспособният шофьор е арестуван. Срещу него в РУ-Раковски се води бързо производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space