Най-много кандидат-студенти избраха изпита по Биология на третата предварителна сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Останалите държаха Математика, Английски език, Руски език и Химия и опазване на околната среда.
Общо 9 са отличните оценки от всички изпити. Комисията е поставила само една пълна шестица на блестящо представил се кандидат на изпита по Математика.
Според регламента изпитите се провеждат on-line, за 60 минути кандидатите отговарят на тест с 25 въпроса, а резултатите стават ясни веднага.
Предстои само окончателният изпит на 2 юли, на който могат да се явят и кандидатите, завършили своя гимназиален курс тази учебна година. Документи се приемат от 20 май до 1 юли 2024 г.
Освен с оценки от приемните изпити кандидатите да продължат образованието си в УХТ-Пловдив могат да се борят за място още с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии, припомниха от Учебен отдел.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space