Детето, простреляно при инцидента в Арбанаси, е оперирано във Великотърновската болница, предстои транспортирането му в София, съобщиха от пресцентъра на Многопрофилната областна болница за активно лечение (МОБАЛ) „Д-р Стефан Черкезов“.

В неделя, след инцидента е извършена спешната операция на детето, тя е успешна, то е в стабилно състояние и е настанено в ортопедичното отделение. Днес предстои да бъде транспортирано до столична университетска клиника, където ще продължи лечението и възстановяването му.

По-рано днес районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов съобщи пред журналисти, че собственикът на оръжието, с което е простреляно детето, е задържан за срок до 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

На 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му./БТА

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space