Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за инцидента с простреляното дете в село Арбанаси, при който е причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за това, че е държано огнестрелно оръжие като не са взети необходимите мерки за безопасност и не е съхранявано по предвидените за това правила. Това съобщи на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

„Взети са натривки на всички присъстващи лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в добро състояние и няма опасност за живота му. Присъстващите лица на инцидента са били около 15-16, до момента са разпитани около 10 лица. Собственикът на пистолета е задържан за 24 часа“, поясни прокурор Шабов.

Той уточни, че предстои да бъде повдигнато обвинение по преценка на наблюдаващия прокурор. Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска такава. Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления са до 6 години затвор – за първото и от 3 до 10 години затвор – за второто.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space