Пожарникарите в страната са реагирали на 61 сигнала през изминалото денонощие, потушени са 18 пожара, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Няма загинали и пострадали.

Преки материални щети има при 11 пожара, от които шест са били в жилищни сгради, а два – в транспортни средства. Останалите са в спомагателни, временни или паянтови постройки и други.

Извършени са 40 спасителни дейности и помощни операции, от които пет са при катастрофи в транспортни средства, три, свързани с битови или промишлени инциденти(паднали дървета, камъни и предмети); 29 – техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР, отстраняване на опасни предмети, спасяване на животни, съдействие на граждани, отводняване, съдействие на други структури и ведомства), помощ на пострадали граждани.

Лъжливите повиквания са три.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space