Общо 49 пожара са потушени в България през изминалото денонощие, сочи информация на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) за изминалото денонощие. Няма пострадали и загинали при възникналите инциденти.

При 14 пожара са констатирани преки материални щети. От тях пет са възникнали в жилищни сгради, четири – в транспортни средства, има един пожар във временни постройки и един в съоръжения на открито. Без нанесени материални щети са възникнали 35 пожара.

На 74 сигнала са реагирали служители на ГДПБЗН. През изминалото денонощие са извършени 22 спасителни дейности и помощни операции. От ГДПБЗН са реагирали при седем катастрофи, авария в електропреносната мрежа, оказвали са съдействие на други структури на Министерство на вътрешните работи, при акции за спасяване на животни, водоснабдяване и др. През изминалото денонощие са постъпили и три лъжливи повиквания.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space