Марин Димитров обжалва постоянния си арест. Той беше задържан заедно със сина си Стефан и бившата шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова за участие в организирана престъпна група.

В съдебната зала адвокатите на Марин Димитров заявиха, че няма достатъчно събрани доказателства срещу него, а здравословното му състояние е влошено.

От прокуратурата контрираха, че изследванията му показват, че няма нужда от хоспитализация. Както и че има достатъчно доказателства с оглед събраните показания на свидетели.

Според съда обаче са налице данни за висока обществена опасност, медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция „Митници“ за организиране на канали. По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че в началото на прил Димитров е предложил 250 000 евро за назначения, удобни за него, свързани с по-лесната контрабанда.

banner

Апелативният съд остави Марин Димитров в ареста въпреки желанието му да излезе под домашен арест.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления.

Впоследствие обвинение беше повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

На 23 април Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Димитров.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space