Общо 45 пожара са изгасени през последното денонощие в страната, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в сайта си. Звената на пожарната са реагирали на 79 сигнала за произшествия през вчерашния ден. С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които 11 в жилищни сгради и един в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 27 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства и една при инциденти с опасни вещества. В пожарните звена са получени шест лъжливи повиквания, допълва БТА.

При инцидентите през вчерашния ден е пострадал един човек. Той е на 44 години и е унгарски гражданин. Мъжът е с изгаряния по едната ръка и лицето, след като е направил опит да загаси пожар в лекотоварен автомобил на главния път на изхода за село Арчар, област Видин. Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space