Бургаският апелативен съд отмени определение на Ямболския окръжен съд и постанови мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 10 000 лв. спрямо Григор Г. и Стойко К. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група, ръководена от Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

По данни на разследването групата е действала от октомври 2021г. до 16.04.2024г.,била е създадена с користна цел и с цел участниците да вършат съгласувано в страната престъпления по чл.213а и чл.214 НК – изнудвания.

Според Апелативния съд има данни за противоправно поведение от страна на двамата обвиняеми, но наличните по досъдебното производство доказателства не са достатъчни за да обосноват, задържане под стража. Липсват доказателства и за реално поведение, насочено към укриване или извършване на друго престъпление.

В същото време днес е било предявено обвинението на Динко Вълев. Това е станало с посещение на прокурор в една от бургаските болници, където ловецът на бежанци се лекува вече близо седмица, съобщиха източници на „24 часа“.

banner

От Апелативния съд пък уточняват, че целта на мерките за неотклонение, дефинирана в чл.57 от НПК – да се попречи на обвиняем да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждане на влязла в сила присъда, може да бъде постигната в достатъчна степен и с по-лека мярка за неотклонение за всеки от тях.

Апелативният съд е констатирал, че адекватна на повдигнатите обвинения, събраните доказателства и самите обвиняеми, се явява мярката за неотклонение „парична гаранция“ за всеки от тях.

Тъй като по делото са приложени материали, събрани със специални разузнавателни средства, съдебното заседание са проведе при закрити врата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space