Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Адриан Антонов, който прегази Анна-Мария и Явор на пешеходна пътека. На 8 май 2023 г. Адриан Антонов блъсна и уби на място младите влюбени Ани и Явор на столичния булевард „Сливница“ късно вечерта, докато пресичали.

„Случаят е илюстративен за тежките и необратими последици, които следват от неспазването на правилата за движение по пътищата и в частност пренебрегването на ограниченията на скоростта“, заявиха от държавното обвинение на брифинг в Съдебната палата.

Обвинителният акт срещу Адриан Антонов е внесен след разпит на 17 свидетели, 11 експертизи и множество други доказателства, в т.ч. и видеозаписи, стана ясно още от думите на прокурорите.

Със скорост от 106 км/ч обвиняемият е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. Тялото на момичето е изхвърчало на 51 м от мястото на удара, докато тялото на момчето се врязало в предното стъкло и навлязло частично в купето на автомобила. Колата е продължила движението си още около 300 метра, преди да се удари в крайпътен стълб и тялото на момчето също е изпаднало. И двамата пешеходци са загинали на място, коментираха от обвинението.

banner

Посочиха още, че обвиняемият е имал изрядно процесуално поведение и не е ставал повод за забавяне на разследването. Той е със забрана да напуска страната, както и с отнета шофьорска книжка.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space