Преди дни Върховният касационен съд поиска отмяна на решението за отнемане на коли от пияни и дрогирани водачи. Емил Узунов от Асеновград е истински рекордьор по брой пъти, в които е уличаван в шофиране под въздействието на наркотици.

„При първото ми спиране бях четири месеца без книжка. Три месеца чаках експертизата на ВМА-София и още един месец беше срокът, в който прокуратурата трябваше да се произнесе. Втория път бях без книжка четири месеца и половина. А третия път чаках осем месеца и половина, за да излязат резултатите. В крайна сметка, за две години, без автомобил съм бил общо година и седем месеца”, разказа Узунов.

Оказва се, че той не е сядал зад волана под въздействието на амфетамини, както показвали полевите тестове. Оневиняват го пробите от взетите му кръв и урина, но след дълго чакане.

Узунов категорично заявява, че е твърдо „за” превенцията, но призовава за по-бързо извършване на експертизите на заподозрените в нарушения. Мъжът от Асеновград е завел дела срещу МВР и прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.nova.tv

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space