Причините за два пожара със значителни материални щети изясняват разследващи от пловдивската полиция. Сигналите са получени вчера, чрез тел. 112. Около 8.15 ч. било съобщено, че гори складово помещение на площ от 42 кв метра във фирмена база на бул. „Марица“ на територията на район „Източен“.

От първоначалния оглед на местпроизшествието, предприет от служители на Шесто РУ, се предполага, че огънят се е разпространил от запалено в съседство нерегламентирано сметище.

Към 14 ч. същия ден екип на РУ-Труд и огнеборци от противопожарната служба били насочени към промишлената зона на Съединение, където избухнал пожар в животновъдна ферма. След приключване на гасителните действия е установено, че са изгорели около 500 рулонни бали слама, а огънят възникнал в резултат на извършвани от работник строително-ремонтни дейности с ъглошлайф.

С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства, работата на служителите продължава.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space