Днес, 10 април 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикуван видеоклип в медиите за проявено насилие – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на училище в гр. Пловдив. Проверката се води по чл.131, ал.1 т.12 и т. 4 вр. ал.130 т.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.
Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците в инцидента-пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици и ако това е така, да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици в същото учебно заведение.
Проверката е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.
В същите публикации са изложени данни-видеоклип, за нанесен побой спрямо друго момиче в подлез в жр „Тракия“ в гр. Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление по чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.
Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space