Попфолк певицата Дебора беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта. Пила, седнала зад волана и предизвикала катастрофа на столичния булевард „Черни връх“. В момента тя вероятно все е още в ареста. Нейната колежка Диона пък ще се изправи пред съда 3 месеца, след като беше хваната да шофира с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

По думите му съставът на това престъпление „препраща към една Наредба”. „Тоест съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно на наркотични вещества – трябва да бъде установено по съответния ред. А той е чрез кръвна проба. При Диона не сме установили наличието на коноп в кръвта ѝ. Има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност”, обясни Николаев.

И допълни: „С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в действителност в кръвта на Диона се наблюдават следи от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал някакви подобни лекарства- прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни”.

banner

Николов коментира и случая с попфолк певицата Дебора, която беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта. „Материалите по това досъдебно производство не са докладвани в СРП. Затова не мога да коментирам нищо преди а видя доказателствата. Това, което в подобни случаи грози извършителя, е наказание между 1 и 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на превозното средство”, подчерта говорителят на СРП.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space