Задържани са двама криминално проявени мъже, откраднали 240 000 лева от частен дом в с. Бата, община Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Мъжете са установени в бургаски хотел.

Сигналът за кражбата е подаден 25 март т.г. Мъжете, откраднали крупната сума, са от Несебър – единият на 48 години и 26-годишният му син. В тях е открита сумата от 28 850 лв., за която заявили, че е от осъществената кражба в с. Бата.

Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в с. Гълъбец, община Поморие. Там са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр. Констатирано е, че откритата там паричната сума също е от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията на Несебър.

banner

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че 48-годишния несебърлия в съучастие с други двама мъже от с. Просеник, община Поморие – на 26 г. и 34 г., са извършители на кражба на сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от руенското с. Ръжица. Деянието е осъществено на 19 февруари т.г. от дома на мъжа, където в печка за твърдо гориво, е съхранявана паричната сума.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните мъже продължава. Спрямо тримата е взета мярка „задържане под стража“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space