Общо 142 пожара са ликвидирани през последното денонощие в страната, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Преки материални щети има при 22 пожара, от които седем са в жилищни сгради, един – в промишлена сграда, четири – в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест – в транспортни средства и един – в горски масиви.

Без нанесени материални щети са възникнали 120 пожара, от които 64 – в сухи треви, горска постеля и храсти, и 45 – в отпадъци. Извършени са 31 спасителни дейности и помощни операции, от които три – при катастрофи в транспортни средства, една – при промишлени аварии. Регистрирани са шест лъжливи повиквания.

Вчера, в 9:47 часа, в РДПБЗН-Пазарджик е получено съобщение за пожар в къща в Ракитово. Произшествието е ликвидирано от Участъка за пожарна безопасност и защита на населението в Ракитово. Пострадал е 43-годишен мъж, който е с 15% изгаряния от II степен по ръцете и краката.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space